L’objectiu
principal és dur a terme unes actuacions que incideixin en la metodologia que
es vol aplicar a l’aula que es basa sobretot en la millora de l’oralitat i alhora potenciar unes activitats
complementàries i uns projectes transfronterers que facilitin l’increment de
l’ús de les llengües implicades: francès
i anglès en contextos reals i significatius.
Activitats:
1.
Activitats dins l’aula: Per poder fer un seguiment i una avaluació de
l’alumnat implicat es faran unes graelles d’autoavaluació i coavaluació amb un
traçat de les etapes de seva progressió oral. Per això utilitzarem el
Portfolio per mesurar els punts forts i
febles de l’alumnat. D’altra banda, les activitats més recurrents seran:
- Diàlegs en
diverses llengües. Alumnat implicat: 2n GIAT (Guia informació i assistència
turística), 2n AV (Agències de viatges), 2n GAT (Gestió d'allotjament
turístics) i AT (Animació turística).
- El« Café
bilingüe ». Alumnat implicat: 2n Serveis i 2n de DSRA.
Interactuarà
l’alumnat per tal de millorar les seves habilitats lingüístiques en francès i
amb les altres llengües del Centre.
-Publicitat a l’animació
turística en francès. En el crèdit 1: Organització i gestió (C1) es
treballaran uns continguts sobre publicitat mitjançant diapositives en llengua
francesa. Així mateix, es faran uns exercicis pràctics que l’alumnat haurà de
fer en francès i que es treballaran conjuntament entre els dos crèdits. Al
crèdit: Animació en l’àmbit del treball (C5) farem "Francès per a
turistes" (Aquesta activitat es farà entre el crèdit de francès (C7) i el (C5).
Organització i gestió (C1) es treballaran uns continguts sobre publicitat mitjançant diapositives en llengua francesa. Així mateix, es faran uns exercicis pràctics que l’alumnat haurà de fer en francès i que es treballaran conjuntament entre els dos crèdits.
Organització i gestió (C1) es treballaran uns continguts sobre publicitat mitjançant diapositives en llengua francesa. Així mateix, es faran uns exercicis pràctics que l’alumnat haurà de fer en francès i que es treballaran conjuntament entre els dos crèdits.
2. Intercanvis
transfronterers. Els intercanvis transfronterers permeten conèixer i comprendre diverses
cultures amb la finalitat d’ajudar l’alumnat a fugir dels estereotips alhora
que entendre les exigències i gustos de la clientela francesa. Aquestes
trobades promouen una interacció entre les diferents llengües: català/francès.
El Lycée Léon Blum de Perpinyà i l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona es
proposen treballar en comú i posar en pràctica l’organització d’esdeveniments,
concretament l’organització d’un acte per a l’alumnat que ens visita. Aquesta
activitat es va iniciar el curs passat de manera teòrica a través d’unes
xerrades. L’alumnat implicat és: AT, 2n GIAT, 2n GAT i 2n AV.
Hi ha la possibilitat de continuar l’intercanvi amb el
Lycée Georges Frêche de Montpellier en
el qual es treballen continguts de cultura i gastronomia catalana i francesa.
3. Activitats complementàries: Xerrades
i tallers orientats a millorar les estratègies de comunicació de l’alumnat
envers els turistes i a conèixer i aprendre la gastronomia francesa.